metDT

Webdesign en online communicatie

Expertisecentrum slagersambacht

Het slagersvak

Het expertisecentrum voor het slagersambacht is in het leven geroepen om de kennis van het slagersvak te borgen. In de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw werden slagers nog echt opgeleid als vakmannen. Ze leerden hoe ze konden uitbenen, worsten maken en andere handelingen om vlees goed te prepareren. De jaren daarna veranderde de industrie enorm en werd het verwerken meer machinaal gedaan. Het vak ‘slager’ was dus heel anders geworden en veel minder ambachtelijk.

Nu, decennia later, zien we een terugkeer naar dat oude ambacht. Zorgvuldig bereid vlees, niet de massaliteit, maar vlees van hogere kwaliteit, dat is nu de vraag van de klant.

Van oud naar nieuw slider

Het expertisecentrum voor de slagersambacht wil dat dus borgen en heeft een online aanwezigheid nodig die daarbij helpt. Allereerst hebben we het centrum een unieke online aanwezigheid gegeven door het bouwen van een website waarin men door middel van een slider foto’s kan zien van vroeger en dezelfde foto’s in de situatie van nu geplaatst: zoals: hoe maakte men vroeger worsten en hoe doen ze dat nu. Hoe zag een winkel er vroeger uit en hoe ziet die er nu uit.

Tijdlijn

Omdat historie zo van belang is, hebben we behalve deze oud-nieuw foto-slider ook een tijdlijn gemaakt. We zijn uitgegaan van de basis software van MIT en hebben daar onze eigen invulling aan gegeven. Nu kun je aan de hand van tekst, foto’s en video’s bladeren door de jaren heen. Zo wordt een klein inzicht verworven in de gebeurtenissen in het slagersvak.

Expert worden

De hoop van het expertisecentrum is ook om alle experts van het slagersvak in Nederland en België te verzamelen. Daarom kan men zich aanmelden als expert. Ze betalen een jaarlijkse bijdrage en dan krijgen ze toegang tot alle informatie die gedeeld wordt, van masterclasses tot informatie-mails. Er is dus een geavanceerd formulier nodig om hen in te schrijven, maar ook een verwerking daarvan zodat er een ledenadministratie kan worden bijgehouden.

Toekomst

In de toekomst (2019) zal er nog een kennisbank worden ontwikkeld en zal de ledenadministratie verder geautomatiseerd worden.

URL

expertisecentrumslagersambacht.nl

Next Post

Previous Post