metDT

Webdesign en online communicatie

Yellow Friday

Bemiddeling it professionals

Yellow Friday is een bedrijf dat zzp-ers en andere freelancers in contact brengt met nieuwe opdrachtgevers. Ze zoeken dan voornamelijk mensen in de IT Sector. Ze zijn de verbindende schakel tussen de vragende markt en de zoekende it-er.

Social media

Misschien wat minder visueel, maar Yellow Friday kwam bij ons met het verzoek mee te denken over haar social media aanwezigheid en of het een goed idee was om te doen aan SEA (Search Engine Advertising). Er werd al langzaam gebouwd aan de aanwezigheid op LinkedIn, maar er was meer nodig om mensen kennis te laten maken met het bureau en ze er aan te verbinden.

Klantreis?

Om goed antwoord te geven op een vraag hoe ze dit soort middelen in kunnen zetten om nieuwe kandidaten voor opdrachten aan te trekken, moet er duidelijk zijn hoe die kandidaten in aanraking komen met opdrachten. Dat kan inderdaad zijn doordat ze googlen op ‘it vacature’, maar wij dachten dat het best eens anders zou kunnen zijn.

Daarom hebben we samen met Yellow Friday een vragenlijst ontwikkeld om de kandidaatreis inzichtelijk te maken. Ze konden hiermee hun al geplaatste kandidaten benaderen en zo inzicht krijgen in het oriëntatieproces van deze ambassadeurs.

Dit bracht hen tot nieuwe inzichten en zodoende kozen ze er voorlopig voor om wel in te zetten op social media, maar niet noodzakelijk op het adverteren via zoekmachines of de sociale netwerken. Zo heeft metDT hen toch aardig wat geld bespaard.

Kalender en Categorieën

Om dan de social media aanwezigheid te versterken hebben we verschillende categorieën bedacht waarin posts geplaatst konden worden. Zoals:

  • Dagelijks nieuws
  • Beschikbare banen
  • Blogs en bedrijfsnieuws
  • Etc…

Daarnaast hebben we samen met Yellow Friday een kalender bedacht waarin allerlei evenementen staan waar ze op kunnen inspelen. Van korte broeken dag tot 1 april. Van Kerst tot Koningsdag. Posts spelen nu in op die actualiteit en dat zorgde voor een toename van 400% van volgers in een paar maanden tijd.

URL

linkedin.com/company/yellowfriday

Next Post

Previous Post